Op zaterdag 14 september was de achtste editie van MOOI Bedum plaats. De Culturele Commissie Bedum heeft weer gezorgd voor een groot aantal activiteiten tijdens dit evenement. Een daarvan is de Open Monumentendag met als thema ‘Plekken van Plezier’.

Wethouder Eltjo Dijkhuis gaf om 10.00 uur – bij VVV Het Hogeland-Bedum het startschot van de Open Monumentendag. Aansluitend was er vanaf het VVV-kantoor een wandeling langs verschillende gebouwen en rijksmonumenten waaronder de Goede Herderkerk. Het thema van de route was de beroemde Amsterdamse School. Een andere plek van plezier tijdens deze dag is een bezoek aan de monumentale Walfriduskerk en de mogelijkheid om onder begeleiding de scheve toren te beklimmen.

Vanaf 12 uur vond het evenement MOOI Bedum plaats. Vanaf de Thedemastraat/Stationsweg, Molenweg tot aan het eind van de Grotestraat kon er worden genoten van een lange lint aan marktkramen. Met Kunst en Cultuur aan de Molenweg, ondernemers  en muziek en demonstraties aan de Stationsweg en in de Grotestraat samen met ondernemers vele aanbiedingen met muziek, verenigingsmarkt, dans en demonstraties

De activiteiten tijdens deze dag zijn door Henk Huitsing vastgelegd in twee mooie filmpje welke hieronder zijn geplaatst.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=L-q4RHAqbFI[/embedyt]

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WfWeGkTjJds[/embedyt]