Lid worden

Welkom als lid.

Dorpsbelangenvereniging APB-Bedum is een vereniging die de belangen van het mooie dorp Bedum zo goed mogelijk probeert te behartigen. De vereniging is er voor alle richtingen en stromingen die in ons dorp aanwezig zijn. De vereniging wil zich ook niet aan één bepaalde politieke partij binden.

Er wordt bij de samenstelling van het bestuur zoveel mogelijk rekening gehouden met een goede afspiegeling van de bewoners van ons dorp. APB-Bedum bestaat reeds 60 jaar.In deze 60 jaren heeft de vereniging meegewerkt aan verschillende projecten.

We noemen slechts enkele:

-aanzet tot oprichting van de VVV in Bedum
-aanzet tot oprichting van de Bedrijvenvereniging in de gemeente Bedum
-medewerking aan de oprichting van de Historische Vereniging in Bedum
-aanzet tot een herstart van de 4 mei herdenking. (werd jaren daarvoor niet meer gehouden)
-aanzet tot oprichting van een herdenkingsmonument 1940 -1945.
-plaatsing van een ooievaarsnest op het ijsbaan terrein

Ook is op initiatief van het APB de verlichting van de Walfriduskerk vervangen tijdens een actie van radio Veronica. Hier heeft de landmacht zijn medewerking aan verleend. Afgelopen jaren hebben we onder andere er voor gezorgd dat er vanuit het leefbaarheidsloket subsidies zijn verleend voor speeltoestellen voor plaatsing aan de Waldadrift, nieuwe bankjes voor loop en fietsroutes.

Het lidmaatschap kost slechts €10 per jaar en ook voor het APB geldt hoe meer leden hoe meer we voor ons mooie dorp kunnen doen!

Door het invullen van onderstaande formulier kunt u zich aanmelden als lid:

*Hierbij machtig ik het APB Bedum om 1 maal per jaar de contributie van € 10,00 van mijn bankrekening af te schrijven.