Hieronder vindt u reacties en bijdragen van Bedumers welke te maken hebben met onze dorpsvereniging en ons dorp.
Voorwaarden/spelregel om teksten te plaatsen zijn:
– Reacties komen alleen binnen op info@apbbedum.nl;
– De redactie beslist over het eventueel plaatsen van een reactie en behoudt zich het recht voor om berichten in te korten;
– Een reactie is altijd ondertekend met een volledige naam;
– Een ieder houdt zich aan fatsoenlijk taalgebruik.

Project: “Mooi Heem”

Geplaatst 28 Maart 2024

WORKSHOPS MOOI HEEM
beplanting erven buiten bebouwde kom

Voor wie interesse heeft om op het erf met korting nieuwe struiken en bomen te planten: vanuit Mooi Heem, het ervenproject van agrarische natuur en landschapsvereniging Wierde&Dijk, worden in april twee workshops voor erfeigenaren in het buitengebied gehouden.

Tijdens de workshops krijgen deelnemers ideeën en praktische handvatten aangereikt om hun erf natuurvriendelijker in te richten. Een workshop bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder een theorieavond, een excursie langs erven en een praktijkdag om te leren. Vervolgens komt een deskundige langs op het erf voor een advies op maat. Bonus van de workshop is een aantrekkelijke subsidie vanuit het programma Bos en Hout van de provincie Groningen op de aanschaf van beplanting. De workshops worden gehouden in Garsthuizen (9 en 13 april 2024) en Maarhuizen (17 en 20 april 2024). De praktijkdag vindt in het najaar plaats.

Aanmelden kan via mooiheem@wierde-en-dijk.nl. Zie ook www.wierde-en-dijk.nl

Klachten over de omgeving? Gebruik de BuitenBeter app!

Geplaatst 28 Maart 2024

logo Buiten Beter App
krantenartikel Buiten Beter App