Door het APB-Bedum zijn in afgelopen periode meerdere subsidies aangevraagd en toegekend. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van ongeveer vijftigduizend euro. Deze zijn toegekend vanuit het leefbaarheidsloket. Het Loket ondersteunde leefbaarheidsinitiatieven in het aardbevingsgebied (gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum). Voor het dorp Bedum heeft het APB-Bedum onder andere een dorpsvideo laten maken, komen er bredere paden met nieuwe verharding in het Bedumer bos en komt er een plek met Fitness toestellen aan de rand van het Bedumerbos aan de Waldadrift. Bij de volkstuinen nabij De Kamp is een bankje neergezet. Ook staan nog twee picknicktafels opgeslagen bij de gemeente die in de nabije toekomst op een geschikte plek geplaatst kunnen worden.

De bestaande vissteken aan het Boterdiep zijn op initiatief van het APB-Bedum opgeknapt en voorzien van een nieuwe verharding inclusief valbeveiliging. De nieuwe Jeu de Boules baan achter Bederawalda werd tevens voorzien van twee nieuwe bankjes. Ook is met een bijdrage uit het leefbaarheidsloket geld vrij gemaakt voor de restauratie van de oude Ford brandweerauto en het uitgeven van een wandelgids Stolpersteine.

Voor de herinrichting van de Waldadrift is mede door betrokkenheid van het APB-Bedum door de werkgroep ‘verkeersveiligheid en groeninrichting Waldadrift’ een subsidie van € 154.000,- euro verkregen vanuit het leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen. Met dit geld zal de inrichting van het openbaar groen langs en in de omgeving van de Waldadrift en de restauratie van de historische tuin van de Walfriduskerk worden aangepakt. Ook na de gemeentelijke herindeling zal het APB-Bedum zich in blijven zetten ten gunste van het dorp Bedum.

Heeft u ook een goed idee voor ons dorp of heeft u hulp nodig bij het opzetten van een project in Bedum? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ook kunt u ons ondersteunen door lid te worden van het APB-Bedum, de kosten hiervoor bedragen slechts € 7,50 per jaar.

Ook dit bankje is betaald uit het leefbaarheidsloket.
Ook dit bankje is betaald uit het leefbaarheidsloket.