In de aanloop naar de herindelingsgemeente het Hogeland is de gemeente Bedum begonnen met de herinrichting van een aantal gebieden. Allereerst was de Vlijt aan de beurt. Aan de Vlijt wordt een nieuw riool aangelegd en worden ook een aantal nutsvoorzieningen vervangen. Ook het riool krijgt een geweldige upgrade doordat de ‘zak’ in de vijver van het Geert Reinders park buiten bedrijf gesteld wordt.

Sinds deze week is Volker Wessels in opdracht van de gemeente Bedum begonnen met een opknapbeurt van het Boterdiep Oostzijde.

Aansluitend aan deze werkzaamheden zal ook de Waldadrift een metamorfose ondergaan. Naast de Waldadrift zal een fietspad worden gerealiseerd en in samenspraak met bewoners het groen opnieuw worden ingericht. Zie hiervoor ook een eerder artikel op de site van het APB Bedum.

Helaas ontkomen we er niet aan dat we in Bedum iets van overlast gaan ervaren door deze werkzaamheden. Een leuke bijkomstigheid voor de kinderen is dat er tijdelijk weer iets meer ruimte is om leuk te spelen. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond is ons mooie dorp weer een stukje mooier en veiliger geworden.

Henk Huitsing bracht deze werkzaamheden in onderstaande video mooi in beeld met een hoeveelheid aan gele borden welke het verkeer in goede banen moet leiden.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=MppBII9LY-I[/embedyt]