Beleef Bedum Buitengewoon!

Beleef Bedum, mooiste dorp van het Hoogeland!

Bedum is qua inwoneraantal het grootste dorp in de gemeente het Hogeland (2018) maar ligt in het landschap genaamd Hunsingo. Bedum telt ongeveer 8500 inwoners en heeft de nodige faciliteiten in de vorm van winkels en horecagelegenheden. Zo kunt u eten en drinken in café-restaurant ‘t Gemeentehuis, Grand Café Koning, restaurant de Caenerij, Eetcounter Koning, Cafetaria Shoppyland, Lunch & Dine, Hotel Het Gemeentehuis, Chinees-Indisch restaurant de Lange Muur, Pizzeria Mangia e Bevi enz. enz. Ook heeft het dorp een warme bakker, twee slagers en vier supermarkten. Bedum heeft actieve ondernemers en bloeiende detailhandel. In Bedum vindt u als voorziening ook het binnenzwembad, verschillende sportclubs. Een groot pluspunt voor Bedum is zijn ideale ligging t.o.v. de stad Groningen.

Bedum is ongetwijfeld landelijk het meest bekend omdat dit de plaats is waar voetballer Arjen Robben vandaan komt. Het dorp heeft geen echte historische bezoekersattracties maar wel enkele mooie oude gebouwen. De meest in het oog springende locatie is wat dat betreft de 11e-eeuwse Walfriduskerk, één van de oudste kerken in de provincie Groningen. U zult trouwens vele middeleeuwse kerken in de provincie kunnen zien. De Walfriduskerk is ooit gebouwd als bedevaartskerk voor de heilige Walfridus. De oude toren staat inmiddels wat scheef. Het dorp telt overigens nog meer kerken waaronder de 19e eeuwse Rooms Katholieke Maria ten Hemelopneming kerk. Een ander zeer opvallend gebouw is de zuivelfabriek die al vele jaren bij het Boterdiep gesitueerd is. Dat kun je van een afstand boven het landschap zien uitsteken. Er zijn uiteraard de nodige mogelijkheden om in de omgeving mooi te wandelen en te fietsen.

In de buurt

Binnen een straal van ongeveer 5 a 6 kilometer van het dorp vind je mooie plaatsjes als Westerdijkshorn met haar gele klokkentoren, Onderdendam met haar fraaie beschermde dorpsgezicht en Zuidwolde dat ook mooi aan het water ligt. In het nabijgelegen Ellerhuizen ziet u een klein aantal fraaie boerderijen waar ook de nodige paarden in de wei te zien zijn. Ietsje verder weg zijn er behalve in Onderdendam meer beschermde dorpsgezichten. Denk aan Winsum, Stedum, Lellens, Huizinge en Middelstum. Het kleine Groot Wetsinge vlakbij het Reitdiep is ook fraai. Vanzelfsprekend behoort een bezoek aan de stad Groningen tot de mogelijkheden. Bekijk het laatste tabblad voor de afstanden tot tal van dorpen, bezienswaardigheden en bezoekersattracties in Noord Groningen. Hieronder kunt u de interactieve kaart van Noord Groningen bekijken. Beweeg de kaart en/of zoom in of uit om locaties in het gehele gebied te vinden.

Uitstapjes met trein of bus

Bedum heeft als voordeel dat het heel goed per openbaar vervoer te bereiken is. Het ligt aan de spoorlijn tussen de stad Groningen en Delfzijl. Zo kunt u per trein naar de stad Groningen en het prachtige middeleeuwse stadje Appingedam. U kunt ook de bus pakken naar het mooie dorp Middelstum voor een wandeling via Landgoed Eewsum of ga naar Uithuizen voor een bezoek aan de historische Menkemaborg.

Bedum, nog steeds het mooiste dorp van het Groningse Hoogeland!
Ideale ligging t.o.v. Stad Groningen; goede openbare voorzieningen en openbaar vervoer. Daarnaast is het betaalbaar wonen in Bedum. Daarnaast is het prima recreëren in Bedum met veel groen en historische locaties.

171224_BBB_Trajan_Pro#Bedum #scheve #toren #toerisme #bereikbaar #mooiste #dorp #hethogeland #hoogeland #npo #hogeland #het #groningen #scheve #toren