Vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw werden er zgn. dorpsfilms gemaakt door een bedrijf. Zo ook in Bedum.

In opdracht van de Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum ( APB Bedum) zijn er vanaf die periode regelmatig dorpsfilms opgenomen. Een stuk historie van Bedum werd daarbij voor de toekomst vastgelegd.

En nu is er opnieuw, in samenwerking met de Videoclub Bedum in opdracht van APB Bedum een moderne dorpsfilm uitgebracht op DVD. Prachtige opnames .

Over de periode 1 januari 2010 tot en met 31 december 2014. 5 jaar bijzondere momenten in Bedum. Historie – geschiedenis – bijzondere momenten. De Videoclub Bedum had de opdracht om er iets moois van te maken. En dat is volgens APB Bedum goed gelukt.

De DVD’s zijn te bestellen bij APB – Bedum Janet Hoeksema, secretaris , via de mail: secretaris@apbbedum.nl en af te halen, tijdens openingstijden, bij Antiquariaat Bladzij 20 , Molenweg 20 in Bedum.

APB Bedum heeft een speciale actie in verband met werving van nieuwe leden: De DVD gaat voor niet leden €. 7,50 kosten. Voor APB leden €. 5,00 en als men lid wordt van APB Bedum ( slechts €. 7,50 per jaar ) €. 2,50, dus samen €. 10,00.

De DVD is op zaterdag 26 september te verkrijgen in de APB kraam bij Jumbo in Bedum .

Naast de actie voor de Voedselbank Het Hogeland in Baflo hoopt APB Bedum vele nieuwe leden in te schrijven. Met ondersteuning van leden kunnen we samen dit mooie werk voortzetten ! Meld u aan via LID WORDEN !

Hierbij info over de videoclub Bedum: De videoclub Bedum is opgericht op 15 oktober 1992 en bestaat momenteel uit 14 enthousiaste leden, variërend van beginners op het gebied van video-filmen tot de meer gevorderden. Maandelijks op iedere tweede donderdag van de maand wordt er in De Meenschaar aan de Kapelstraat te Bedum de clubavond gehouden. Het doel van de club is het bevorderen van de belangstelling voor het filmen in de ruimste zin van het woord. Videofilmers, die het leuk vinden in groepsverband of individueel de kwaliteit en het niveau van hun video’s te verbeteren, kunnen lid worden van de Videoclub Bedum. Gemaakte opdrachten worden vertoond en met opbouwende kritiek bekeken en besproken, techniek wordt, soms ook met zusterclubs, behandeld en ervaringen met montage-programma’s en gebruikte camera’s worden uitgewisseld. De Videoclub beschikt tijdens de clubavonden over een projectiescherm en een eigen beamer alsmede een laptop waarop diverse montageprogramma’s zijn geïnstalleerd. De leden gebruiken doorgaans hun eigen videocamera, maar kunnen ook de materialen van de videoclub gebruiken. Ook heeft de club een eigen website: www.videoclubbedum.wordpress.com Regelmatig worden opdrachten van het bedrijfsleven gemaakt, evenals video-opnames ter gelegenheid van speciale persoonlijke gebeurtenissen; maar ook interne opdrachten zoals een één minuutfilm over een onderwerp, monteren op muziek en andere bijzonderheden. Opdracht van APB Bedum. Zo wordt voor het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) in Bedum iedere 5 jaar een DVD uitgebracht, waarop alle bijzonderheden uit die jaren zijn gefilmd en in samenhang zijn gemonteerd door de leden.Onderwerpen worden door het APB doorgegeven aan de Videoclub. Op deze wijze ontstaat er een waardevol en kostbaar iets, wat met de jaren nostalgischer wordt. Wie eens wil kijken naar wat de Videoclub bezighoudt, is van harte welkom op een clubavond. Meer informatie kunt u krijgen bij de secretaresse: Sina de Haan 06-10 87 07 78 Bedum,

september 2015 , D. Douma , voorzitter Videoclub Bedum

IMG_3821 (2) (klik op de foto voor vergroting )