Bedum, 31 oktober 2016.
Onze secretaris Janet Hoeksema heeft weer een mooi verslag geschreven van de vele activiteiten in deze periode :
Kwartaalverslag APB augustus, september, oktober 2016.
Het 3e kwartaalverslag van het Algemeen Plaatselijk Belang te Bedum 2016 over haar werkzaamheden en activiteiten voor het mooie dorp Bedum.
St. Speel-en Ontmoetingstuin De Carrousel.
De speel- en ontmoetingstuin De Carrousel is officieel geopend en vond plaats onder zonovergoten omstandigheden. Het APB maakte van de gelegenheid gebruik om de Stichting een exemplaar van de Groninger Vlag aan te bieden. De opening zelf werd door veel mensen bezocht en iedereen proostte op een prachtige toekomst voor deze speel- en ontmoetingstuin die voor velen al tot de verbeelding spreekt.
Evenementenborden
Het eerste bord is eindelijk geplaatst op de toegangsweg Bedum vanuit Onderdendam. De eerste stickers met evenementen zijn geplaatst. Wij hopen dat het bord met de vermelde evenementen door veel mensen wordt gelezen.
Outdoor evenement in Bedumer Bos
Binnenkort kunt u buiten fitnessen in Bedum. Het door ons aangevraagde project is goedgekeurd door het leefbaarheidsloket van de NAM, Staatsbosbeheer en de Gemeente. De firma Arkema Speelvoorzieningen start binnenkort met de werkzaamheden en realiseert op de open groene plek in het bos een klein doch effectief trainingsparcours. Zodra de voorziening wordt geopend hoort u wederom van ons.
Ooievaarsnest ijsbaanterrein Bedum
Nog een project wat goedgekeurd is door het leefbaarheidsloket van de NAM. Door plaatsing van tijdelijke huisvesting van de scholen kwam het project door de flora- en faunawet een beetje in gevaar maar nu de tijdelijke school in gebruik is waren er geen problemen meer om over te gaan tot het plaatsen van het grote ooievaarsnest, welke mede gerealiseerd kon worden door houthandel Harkema en van der Werf Groenvoorziening.
Mooi Bedum
Wat een prachtig weekend 16 en 17 september. Onder super omstandigheden organiseerde het APB een spokentocht in het Bedumer Bos voor de inwoners, welke goed bezocht werd door bijna 100 deelnemers. 17 september stond in het teken van markten, cultuur, gastronomie, muziek, sport, kofferbakverkoop en nog veel meer. Het APB stond ook op de markt in de Grotestraat en kon nieuwe leden bijschrijven. Bent u nog niet lid en wenst u dit ook te worden, bezoek dan onze website. Voor 7,50 euro bent u al lid van het Algemeen Plaatselijk Belang en kunt u ons steunen op allerlei gebied voor een nog mooier dorp dan Bedum nu al is.
APB; diversen
Nederland schoon
Ook in 2017 doen we weer mee en wel op zaterdag 25 maart.
APB en Gemeente Bedum
We houden de vinger aan de pols bij de Gemeente en hadden onlangs goede gesprekken.
Wat staat er op de rol:
*Verbreding paden Bedumer Bos
Het project is vooralsnog afgekeurd door het Leefbaarheidsloket van de NAM. Echter na het indienen van een bezwaarschrift en toevoegingen zal het project door het leefbaarheidsloket opnieuw in behandeling komen. Wij blijven in afwachting.
*Bloembollenactie in het najaar, deze keer gaan we plekken opvrolijken met krokussen. Hebt u zin en tijd om mee te helpen bollen te poten, geef u op via de website.
*Ook bestaat het APB volgend jaar 60 jaar en denken we na over een passende invulling van dat gedenkjaar.
*Een te waterlatingsplek voor boten in het Boterdiep om en nabij het ijsbaan terrein. U hoeft dan hopelijk niet meer naar Onderdendam om uw boot te water te laten. Dit is ook een dergelijk project waarbij we de NAM vragen voor financiële ondersteuning.
*Hebt u een goed idee om te laten verwezenlijken, via het Leefbaarheidsloket van de NAM, meld het ons en wij maken er werk van.
Bedum, oktober 2016.