De Stichting Kulturele Kommissie Bedum, Ondernemend Stationsweg, Algemeen Plaatselijk Belang Bedum, Historische Vereniging Gemeente Bedum, Ondernemers Grotestraat, de Gemeente Bedum en de Werkgroep Lichtweek Bedum trekken weer gezamenlijk op bij het cultureel evenement

MOOI BEDUM.

Geleidelijk aan komt er meer zicht in de activiteiten.

In verband met de Open Monumentendag beginnen de festiviteiten allemaal op zaterdag 10 september a.s. De CBS de “Regenboog”, de Walfriduskerk, de Walfridusschool, de Maranathakerk en de Goede Herderkerk zijn dan voor het publiek geopend. Verder organiseert VVV – Bedum, de POORT naar Noord Groningen een wandeling langs woningen en gebouwen , gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Verder organiseert Bakker Hoekstra weer een ontbijtmorgen (locatie onder voorbehoud “Alegunda Ilberi”

’s Avonds om 20.30 uur start de Lichtweek. Daarnaast is er kermis in het dorp. Op de site Lichtweek Bedum worden de deelnemende straten getoond, die je gedurende 10 t/m 17 september kunt bekijken. Hiervoor kan men zich aanmelden bij: Voor deelname aan de straatverlichting kunt u zich aanmelden bij: lichtweekbedum@gmail.com.

Onder de paraplu van de Stichting Kulturele Kommissie Bedum wordt op zaterdag 17 september a.s. voor de zevende keer het cultureel evenement MOOI BEDUM georganiseerd met een kunst-, cultuur- en hobbymarkt en veel (live)muziek, zang en dans. Voor de kunstmarkt hebben zich momenteel 40 standhouders aangemeld. De kunstmarkt is gepland aan de Molenweg in Bedum. De muzikale omlijsting is in handen van de Alpenjagers uit Garmerwolde en uit Amt Peitz komt de zanger/troubadour Peter. De Sportver. Balans en Dansschool Marijke verzorgen tal van demonstraties. Standhouders die een relatie hebben met kunst en cultuur kunnen zich aanmelden bij frebos@live.com.

De Historische Vereniging gemeente Bedum organiseert in/bij de Walfriduskerk activiteiten en een toonstelling. Verder is de kerk en toren (beide zaterdagen) onder begeleiding te bezichtigen.

Ondernemend Stationsweg (winkeliers) en de winkeliers van de Grotestraat komen met hun eigen activiteiten. Dus heel veel (live)muziek, terrasjes en stands (plm. 25) aan de Stationsweg met muzikale omlijsting van o.a. LAPwerk, demonstraties van Anno Bulthuis en Go4fitness. Verder is er voor de kinderen en springkussen en worden kinderen geschminkt
Voor de wat oudere jeugd is er een heuse Wipe-Out met een parkoers over het Boterdiep
ZZ. (van brug tot brug) Aanmelden kan in augustus bij: natasjago4fitness@gmail.com of martin@dietvorst.nl
Verder zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar is er een heuse “zwien aan het spit”.

Ook in de Grotestraat worden stands (20) ingericht door de ondernemers.
Plaatselijke verenigingen gaan zich presenteren in de Grotestraat. Algemeen Plaatselijk Belang Bedum ( APB – Bedum) nodigt hen uit. Aanmelden via Janet Hoeksema, secretaris APB Bedum , email: secretaris@apbbedum.nl .

Colourful Bedum organiseert nabij de Walfriduskerk onder het motto “Cultuur Verbind” ruim twintig standhouders van verschillende nationaliteiten die hun lokale gerechten (hapjes) zullen aanbieden.

Algemeen Plaatselijk Belang Bedum (APB – Bedum) organiseert op vrijdag 16 september ’s avonds een Spokentocht in het Bedumerbos. Info en opgave kan bij Janet Hoeksema email: secretaris@apbbedum.nl .

Gemeentehuis:
Het bestuursgedeelte van het Gemeentehuis is vanaf 13.00 uur voor het publiek geopend. In het Gemeente zal een fototentoonstelling worden ingericht met als thema MOOI BEDUM.

Kofferbak verkoop:
De buurtvereniging Walfriduslaan heeft het voornemen om een kofferbak verkoop te organiseren. Bewoners verkopen vanaf hun oprit tweedehands spullen.

Tot slot wordt de dag feestelijk afgesloten met muziek. Vanaf 21.00 uur is iedereen van harte welkom in het “Trefcentrum”. Hier kan men genieten van de “Heeren van Bedum Live” zoals The Joke en The Blues Cowboys.

In het dorp zijn voldoende terrasjes, toiletten en ruime parkeerplaatsen voor uw auto. Dit alles op loopafstand van het centrum van Bedum.

De tijdstippen van optredens staan vermeld op de site van de Bedumer (www.bedumer.nl).

Ook aan de Stationsweg en bij het gemeentehuis worden flyers uitgedeeld met daarop de tijdstippen en locaties van de diverse optredens.

De activiteiten van MOOI BEDUM zijn vrijdag 9 t/m 17 september van 12.00 – 17.00 uur.