Het vernieuwde hertenkamp Bedum in sinds 24 mei officieel geopend. Kristel Rutgers werd op een hoogwerker tot boven het dak van het nieuwe gebouw van het hertenkamp gebracht. Hier werd door haar een gouden windvanger in de vorm van een hert geplaatst. Deze windvanger staat al meer dan veertig jaar bij het hertenkamp maar heeft een opknapbeurt gehad.

De opening van het hertenkamp werd druk bezocht. Greet Cazemier van Zorgboerderij de Golden Raand en lid van Stichting Hertenkamp Bedum en Frank Admiraal, eveneens van de stichting, hielden voorafgaand aan de wethouder ook een praatje in de hoogwerker. Frank liet het proces van het begin van het nieuwe hertenkamp tot nu de revue passeren in de vorm van een gedicht. Een aantal mensen werd bedankt voor hun harde werk en hulp.

Kinderactiviteiten

Cliënten van de Golden Raand komen vanaf nu op het hertenkamp voor hun dagbesteding. Ze verzorgen de dieren en doen onder andere aan groenonderhoud en houtbewerking. Voor kinderen zullen af en toe leuke activiteiten worden georganiseerd en op termijn komen er wat speeltoestellen op het grasveld te staan. Op de Facebookpagina van Zorgboerderij De Golden Raand staan altijd de laatste berichten over kinderactiviteiten.

Konijnen knuffelen

Tijdens de opening werd het welbekende Koffieleut-ijs (handgemaakt op Zorgboerderij de Golden Raand) verkocht. Ook stond er een springkussen en kon door kinderen broodjes en marshmallows gebakken worden boven het vuur. Ook was een konijnenknuffelhoek ingericht.

Henk Huitsing maakte van de festiviteiten een mooie compilatie.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1vgCtTLalwQ[/embedyt]

©Henk Huitsing