Na jaren van overleg door het APB Bedum met de gemeente zijn vandaag zijn de nieuwe wandelpaden in het Bedumerbos geopend door Wethouder Blok van de gemeente het Hogeland.

De wandelpaden in het Bedumerbos waren nodig aan onderhoud toe. Er kwamen vaak klachten binnen over de slechte situatie van deze paden. Zo was het voor de rolstoelgebruikers van verzorgingstehuis Alegunda Ilberi onmogelijk om door het bos te wandelen. Enkele jaren heeft dorpsbelangenvereniging APB Bedum in het halfjaarlijks overleg met de gemeente deze situatie aangekaart. De reactie tijdens het overleg was steeds dat na de renovatie van de Waldadrift dit ook aangepakt gaat worden in overleg met Staatsbosbeheer. De aanvraag,  bij het Loket Leefbaarheid van de provincie Groningen, om 10.000 euro bij te dragen in deze renovatie,  werd goedgekeurd. Daardoor kon met deze belangrijke bijdrage stappen worden gezet om de paden rolstoelvriendelijk te maken.

Maandag, 8 juli kon voorzitter van APB Bedum Henk van der Velde  wethouder Harmannus Blok van de gemeente Het Hogeland, welkom heten om de opening te verrichten. Samen met de 12 bewoners  en hun begeleiders van het verzorgingstehuis Alegunda Ilberi uit Bedum werden we door wethouder Blok uitgenodigd om gezamenlijk het glas te heffen. Deze feestelijke opening ging gepaard met een traktatie van Trefcentrum en van Jeroen Juch van PLUS Bedum. De aanwezigen waardeerden deze geste en vooral de bewoners van A.I. genoten zichtbaar. Onder leiding van de wethouder werd een rondje gewandeld over de vernieuwde bospaden. ” Uit de reacties hoorde je men het fijn vindt om weer door het bos te kunnen wandelen , zonder dat je er erg smerig uitkomt., “aldus Henk van der Velde.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=A8-I6cDJpO0[/embedyt]