Supporters van Schoon maken in elke gemeente straten, pleinen en parken zwerfafvalvrij. De Opschoondag heeft als doel heel Nederland enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving.

Of we onze kinderen nou graag in een schoon park zien spelen of dat we van een opgeruimd terras houden: we genieten allemaal van een schone buurt. Daarom houden de Supporters van Schoon op zaterdag 25 maart tijdens de Opschoondag Bedum een grote voorjaarsschoonmaak. Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers; iedereen draagt zijn steentje bij om te zorgen dat ook dit jaar meer dan 75.000 mensen de straat op gaan om zwerfafval aan te pakken.

 

In de gemeente Bedum zal er aan de 15de editie van de Landelijke Opschoondag op 25 maart medewerking worden verleent. Er nemen niet alleen tienduizenden Supporters van Schoon deel, maar iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt. En daar wat extra’s voor wil doen.

 

In samenwerking met de gemeente Bedum gaat de Dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum  ( APB Bedum) haar medewerking verlenen  aan de Opschoondag op zaterdag 25 maart.  En daarvoor willen we samen de handen uit de mouwen steken.  

 

De Landelijke Opschoondag heeft als doel heel Nederland enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving. In een land zonder zwerfafval is het namelijk prettig leven: een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker. De natuur breekt het meeste zwerfafval maar langzaam af. Een bananenschil blijft zeker een jaar liggen. Een sigarettenpeuk minimaal 2 – 12 jaar en een blikje minimaal 50 jaar. Aan het opruimen ervan kan iedereen heel makkelijk een klein steentje bijdragen. Daarom zijn er Supporters van Schoon.

 

Daarvoor vragen we op deze dag de medewerking van de kinderen, ouders, buurtverenigingen, voetballers , muzikanten , fotografen ,dominees , burgemeester, wethouders en raadsleden  enz.  U begrijpt het,  we gaan de handen uit de mouwen steken en willen er een gezellige opruimdag van maken  vanaf 9.30 tot ongeveer 12.30 uur.  De start zal zijn vanaf het Kerkplein ( Versplein ) waar de gemeentelijke veegauto het startschot zal geven. Hesjes , prikkers en afvalzakken liggen voor iedereen klaar.

We willen met elkaar aan de slag om ons mooie dorp er weer spic en span uit te laten zien.

opschoondag 2017 2 APB Bedum is opgericht op 28 oktober 1957. Bijzonderheid is dat de statuten van de vereniging APB-Bedum bij Koninklijk Besluit zijn goedgekeurd op 14 april 1958.