De groep Bedum bij-vriendelijk streeft naar het realiseren van een bijen-idylle in het Bedumer bos: een mooi terrein, waar door goede aanplant (bloemen, struiken, bomen), een bijenbult, een zandpad, e.a. een voor bijen én voor publiek aantrekkelijk geheel ontstaat.

Zoals bekend, zijn er steeds minder bijen, in aantal en soort, terwijl ze voor de bestuiving erg belangrijk zijn. En, algemener, de zogeheten biodiversiteit staat onder druk: de gewenste samenhang tussen een natuurlijke variatie aan planten en dieren en de kwaliteit van bodem, water en lucht.

Om de bewustwording hierover te verbeteren, wil de groep Bedum bij-vriendelijk de bijen-idylle inrichten en daarover goede informatie verschaffen, ook richting de basisscholen: een plek voor natuureducatie in het dorp Bedum!

Er is al een mooi ontwerp gemaakt door Landschapsbeheer Groningen en Staatsbosbeheer (eigenaar van het bos) is akkoord met de komst van een bijen-idylle De volgende stap is een subsidieaanvraag bij het Dorpsbudget van de gemeente Het Hogeland.

ONDERSTEUNT U HET STREVEN NAAR DE KOMST VAN EEN BIJEN-IDYLLE IN BEDUM?

Teken dan …….

[Form id=”21″]